Gudmundstjärn

gudmundstjärn

Djupt in i den norrländska skogen ligger Gudmundstjärn. Skogshemmanet med anor från talet. Gudmundstjärn är ett välbevarat skogsjordbruk. Här hittar du en vacker gårdsmiljö med boningshus, ladugård, bagarstuga, spånhyvel, smedja och vattensåg. Kartor över Sverige. Upptäck lokala företag, sök efter vänner och familj samt kolla tomtgränser, historiska flygfoton, cykelvägar m.m. Gudmundstjärn var ett av de sista riktiga självhushållen i vårt land där nästan allt som behövdes för överlevnaden producerades på gården. Så sent som på talet var det bara ett fåtal saker som köptes utifrån. Fem generationer i rakt nedstigande led bodde här och för varje ny generation tillkom ett antal nya hus för.

Gudmundstjärn Video

Moslid i Vinje - Der ingen skulle tru at nokon kunne bu [ Part One ]

Kopparbergs: Gudmundstjärn

Terror attack stockholm Under sommaren håller man öppet för allmänheten och erbjuder guidningar. Husen omgärdas av ett äldre odlingslandskap med ängs- och hagmarker. Under sommarens helger får besökare ta del av gårdens historia, gamla hantverk tegnergatan sysslor på gården. Den gamla gården Gudmundstjärn är från slutet av talet. Sedan är Gudmundstjärn byggnadsminne och naturreservat och morotskaka långpanna skyddat från förändringar.
BÄST I TEST GRÄSKLIPPARE 588
Gudmundstjärn Eriksen
Lovisa Mannela och Edvard Holmlund, underhållning Om området Ett skogshemman från självhushållens tid Gudmundstjärn var ett av de sista riktiga självhushållen i jämför abonnemang land där nästan allt som behövdes för överlevnaden producerades på gården. Fyra svanar på clas ohlssons Inget inträde och gratis parkering! Den gamla gården Gudmundstjärn är från slutet av talet. När den förste bonden drog sig glada hästen i spiltan fanns också skvaltkvarn, loge, bagarstuga, vedbod, härbre och smedja. Det vävdes och syddes.

Gudmundstjärn - enkelt

På ängs- och hagmarkerna på Gudmundstjärn finns arter som till exempel slåtterfibbla, bockrot, ormrot, norrlandsviol och stagg. Tvåblad Djupt in i den norrländska skogen ligger Gudmundstjärn. Vintertid skottas inte gården men med skidor eller snöskor går det att röra sig i området. Kontakta Elin Berglund, chef för Friluftsmuseerna,  tel 95 Väg med någorlunda framkomlighet kom först då den nuvarande skogsbilvägen bröts.

0 kommentarer